Volledig scherm
© Perry Roovers / MaRicMedia

Nassim (3) uit Breda werd tientallen meters meegesleurd

BREDA - De automobilist die de 3-jarige peuter Nassim vandaag aanreed in de Veurnestraat in Breda, moet zeker gemerkt hebben dat hij een peutertje aanreed. Tientallen meters werd het jochie meegesleurd. Het kind overleefde het drama niet.

Hordes buurtbewoners staan op de Veurnestraat achter de afzettingslinten. Politiewagens blokkeren de straat. Op het grasveld tegenover de huizen aan de Veurnestraat staat een traumahelikopter. Als de helikopter, en ook de aanwezige ambulance vertrekt, wordt duidelijk dat zij niets meer hebben kunnen uitrichten. Nasim is vrijwel direct aan zijn verwondingen overleden.

Spelenderwijs
„Het jongetje is spelenderwijs op straat terechtgekomen”, vertelt politievoorlichter Willem van Hooijdonk, die ter plekke is. „Daar is hij tientallen meters door een auto meegesleurd. Het kán eenvoudig niet zo zijn, dat de bestuurder van die auto dat niet gemerkt heeft.”

Omstanders weten te melden dat Nassim vanaf de T-kruising met de Stadenstraat tot aan de volgende zijstraat, de Meulebekestraat, is meegesleurd. „Kijk maar, daar liggen zijn schoenen nog”, vertelt een buurtbewoner terwijl hij naar de rand van het wegdek wijst. Daar liggen, halverwege de twee zijstraten en meters uit elkaar, twee kleine sportschoentjes, als stille getuigen van het ongeluk.

„De vader van dat gezin is niet thuis”, vertelt een buurtgenoot die de familie kent. „Hij is op familiebezoek in Marokko. De moeder en haar andere kinderen zijn hier gebleven.” Hij weet te vertellen dat het gezin pal om de hoek woont waar het ongeluk is gebeurd.

Te hard
Omstanders kunnen er niet over uit: ‘Er wordt hier ook altijd veel te hard gereden’ en ‘Soms sjezen ze hier met 60 kilometer door de straat’. De verontwaardiging is groot. De verslagenheid ook.

Van Hooijdonk kan nog niet vertellen wie de doorrijder is. „Maar hij rijdt in ieder geval in een donkerkleurige auto, vermoedelijk een stationwagen, die schade móét hebben aan de voorkant. Maar getuigen spreken dan weer van een BMW, dan weer van een Renault Megane of een Mercedes.

In ieder geval kijken we uit naar dergelijke auto’s, ook op parkeerterreinen. Het zou kunnen dat de auto gestolen is, en dat de bestuurder daarom is doorgereden, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.”

Er is een buurtonderzoek ingesteld, waarbij ook gekeken is naar mogelijke opgenomen camerabeelden.

Vreselijk
Burgemeester Paul Depla van Breda laat in een reactie weten, zeer onder de indruk te zijn van het tragische ongeluk waarbij de 3-jarige Nassim om het leven is gekomen. "Het is een vreselijk ongeluk. Zeker op zo'n dag als vandaag, Koningsdag. Maar het is op elk moment natuurlijk in- en intriest als je zoiets mee moet maken. We leven mee met de nabestaanden."

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
116 stemmen