Volledig scherm
Bij de brand in appartementencomplex Goudbaard in Bergen op Zoom gingen tientallen auto's in vlammen op. foto Tonny Presser/Stadlander

Nasleep brand Goudbaard in Bergen op Zoom duurt voort

BERGEN OP ZOOM - Wordt het sloop, nieuwbouw of renovatie? Woningcorporatie Stadlander kan, vijf maanden na de grote brand, nog altijd geen duidelijkheid verschaffen hoe het verder moet met wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom. De huurders van het complex beginnen te morren en willen weten waar ze aan toe zijn.

Reden dat de corporatie hen vorige week een brief heeft gestuurd met daarin de huidige stand van zaken. "We zijn nog altijd drukdoende met de onderzoeken", zegt woordvoerder Bert Jansen van Stadlander. "Het is nu echter nog te vroeg aan te geven wat het wordt. We verwachten in mei daar iets meer over te kunnen zeggen."

Door brandstichting in de parkeerkelder onder het appartementencomplex gingen op 26 oktober vorig jaar tientallen auto's in vlammen op en raakte het appartementencomplex beschadigd. In eerste instantie is het gehele complex ontruimd. Maar na een grootscheepse schoonmaakactie konden eind november de meeste bewoners weer terugkeren.

Onveilig
Dat geldt echter niet voor 28 bewoners die inmiddels elders zijn ondergebracht. Uit onderzoek blijkt dat de brand de draagconstructie van het rode gedeelte van een complex zwaar heeft beschadigd. Hier woonden 12 mensen. In het zogeheten oranje gedeelte verbleven nog eens 16 bewoners. Ondanks dat de draagconstructie daaronder goed is, kunnen ook zij niet terug. Reden is dat beide gedeeltes van het appartementencomplex met elkaar in verbinding staan, waardoor de situatie onveilig is.

Direct na de brand heeft de politie een onderzoek ingesteld. Vaststaat dat er sprake is van brandstichting, maar vooralsnog zijn er geen verdachten gearresteerd. Een politiewoordvoerder kon gisteren geen duidelijkheid geven over wat de huidige stand van zaken is in het onderzoek.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
545 stemmen