Volledig scherm
Met deze foto van de nieuwsgierige jonge ree wint Nancy van Oosterhout de fotowedstrijd van National Geographic © Nancy van Oosterhout

Nancy uit Terheijden wint fotowedstrijd van National Geographic met nieuwsgierige ree

TERHEIJDEN - Ze fotografeert pas anderhalf jaar en heeft nu al een fotowedstrijd van National Geographic gewonnen. Nancy van Oosterhout uit Terheijden is er zelf verbaasd over. "Ik heb denk ik heel veel geluk gehad."

Fotografen konden tot eind oktober een foto opsturen van de Nederlandse Grote Vijf. De foto’s van bevers, edelherten, reeën, zeehonden en wild zwijnen stroomden binnen op natgeofoto.nl. Uiteindelijk heeft een jury de vier mooiste uitgekozen en is de foto van Van Oosterhout als publiekswinnaar uit de bus gekomen.

Het nieuwsgierig jonge reetje is vastgelegd op de Posbank in Arnhem. Van Oosterhout moest daar wel vroeg haar bed voor uit.

"Overdag zijn daar weinig wilde dieren te bekennen," vertelt ze. "Daarom ben ik rond een uur of 06.00 's ochtends op pad gegaan zodat ik in alle rust kon fotograferen."

In eerste instantie dacht ze dat het voor niks was geweest, want ze zag veel mooie dingen, maar niet de dieren die ze wilde zien.

"Totdat ik bijna terug was bij de auto," vertelt ze verder. "Vanuit het niets zag ik daar de jonge ree door de takken gluren en kon ik net op tijd een foto maken. Het moment daarop was 'ie alweer weg."

De winnende foto's zijn te zien in het januarinummer van National Geographic.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1116 stemmen