Volledig scherm
Gummaruskerk is hét herkenningspunt voor Steenbergen © Archieffoto BN DeStem

Namen bekend: wie krijgt er een pluim tijdens Chapeau in Steenbergen?

STEENBERGEN - De ‘winnaars’ zijn bekend. Vijftien organisaties, personen en vrijwilligers krijgen op vrijdag 4 november een pluim tijdens het nieuwe evenement Chapeau!.

De winnaars zijn gekozen door een aantal ambassadeurs. Elke kern was daarin vertegenwoordigd. Zoals Ineke van Middendorp uit Steenbergen. „We kwamen uit alle genomineerden eigenlijk allemaal uit op hetzelfde lijstje.” Zoals de vrijwilligers van de begraafplaats, bijvoorbeeld. „Ze doen het werk al jaren, vrijwillig, door weer en wind. Wat ze doen is voor veel mensen heel belangrijk.”

Imke Knuit was een van de ambassadeurs uit Nieuw-Vossemeer. Zij presenteert de avond ook, samen met Angelo van den Berg. „Het moet een sfeervolle avond worden”, zegt Knuit. „Waarbij we op een passievolle manier naar Steenbergen kijken.”

En wie er dan allemaal een pluim krijgen? De vrijwilligers van de Meermin bijvoorbeeld en de Vrienden van Aquadintel. Maar ook Gory en Mieke de Keijzer, die jarenlang voor hun dementerende vader hebben gezorgd en dat nu voor hun buurman doen. Lees woensdag een overzicht van alle winnaars in de papieren versieBN DeStem of kijk op de site van de gemeente.

De toegang tot Chapeau! is gratis, maar kaarten dienen wel gereserveerd te worden via 140167 of door te mailen naar chapeau@gemeente-steenbergen.nl.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
696 stemmen