Volledig scherm
Voetbal stadion NAC Breda. FOTO ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

NAC-fans moeten rekenen op lange files na wedstrijd vrijdag

BREDA - Na afloop van de wedstrijd NAC - Jong Utrecht, vrijdagavond in Breda, moeten supporters die met de auto zijn, rekenen op langere files dan normaal rond het het stadion. De gemeente gaat het kruispunt reconstrueren van de Backer en Ruebweg (noordelijke rondweg) met de Westerhage- laan/Emerparklaan.

Het werk start vrijdag om 20.00 uur, als ook NAC aan zijn wedstrijd in het Rat Verlegh-stadion begint.

Door de werkzaamheden is de rondweg niet bereikbaar vanaf het stadion via de Westerparklaan. De rondweg - die zelf wel openblijft - kan wel bereikt worden via de Rat Verleghstraat en het Spinveld. De verwachtingen is dat met name daar flinke opstoppingen zijn na de wedstrijd.

Verkeer dat weg wil, wordt omgeleid via de Westerparklaan in zuidelijke richting om zo het gebied uit te kunnen. Een andere omleiding leidt via de singels.

De gemeente is zich er van bewust dat de werkzaamheden starten gelijktijdig met de wedstrijd. "Dit is al maanden zo gepland. Er zullen langere files dan normaal staan. Maar er is alle tijd nodig om het werk in de zomervakantie af te krijgen. We hebben overlegd met NAC en de politie. NAC zet extra verkeersregelaars in en ook de politie helpt mee", aldus een woordvoerster.

De Backer en Ruebweg krijgt vanaf de kruising met de Emerparklaan en Westerparklaan, richting de A16, aan beide zijden een derde rijbaan. Die extra banen van en naar de A16 moeten ervoor zorgen dat het verkeer beter wordt afgewikkeld. De werkzaamheden duren tot 28 augustus. Tot die tijd speelt NAC nog twee keer thuis.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen