Volledig scherm
© Ricardo van Aalst

NAC-aanhang met de autocombi naar Volendam

BREDA -  Een eerste succes, noemt Justin Goetzee het, algemeen directeur van NAC. Supporters hoeven vrijdag niet met de gewraakte buscombi te reizen naar Volendam, maar kunnen met de auto. 

De aanhang van de Bredase club is in actie gekomen tegen de combiregeling, waarbij een ticket is gekoppeld aan verplicht busvervoer (zie kader). Burgemeesters en politie leggen die 'sanctie' te makkelijk op, terwijl daar vaak geen reden voor is, zo oordeelden fanzine De Rat en de clubraad eerder na uitvoerig onderzoek. "We hebben nu een plan belegd met de lokale overheden", laat Goetzee weten. "In plaats van met een buscombi kunnen de supporters nu met een autocombi naar Volendam reizen, waar ze al vanaf 16.00 uur welkom zijn.

Een testcase is het. Als het niet goed gaat, is het ook echt afgelopen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt."

Leon Deckers, onder meer van fanzine De Rat, is blij dat de supporters niet meer per se de bus hoeven te nemen. "Dit is een mooie stap naar normalisatie van het supportersvervoer. We kunnen ruim op tijd vertrekken uit Breda, zodat we vanaf 16.00 uur de horeca kunnen bestieren. Jammer alleen dat de keutel van de kaarten weer is ingetrokken."

Deckers doelt op de 1.400 kaarten die NAC vooraf beloofd werd voor het duel. De clubs en gemeenten van Breda en Volendam waren overeengekomen dat de volledige Jaap Bond Tribune in het Kras-stadion als uitvak zou dienen. Vanuit het Volendamse zouden echter 'emotionele en praktische' bezwaren zijn, waardoor de NAC-aanhang vandaag alsnog het normale uitvak moet innemen.

"Vervelend voor de supporters, maar ik snap het wel. Seizoenkaarthouders van Volendam zouden hun plek kwijt raken en dat is ook niet onze bedoeling", zegt Goetzee. Hij hoopt dat NAC een voortrekkersrol kan spelen in het versoepelen van de regels voor supportersvervoer. "Langzaam boeken we winst. De volgende uitwedstrijd, tegen Telstar, hebben we al een vrijvervoersregeling. Maar we gaan elke keer met iedere tegenstander in gesprek."

"Het is een uitgelezen kans om te bewijzen hoe het ook kan, ook naar andere voetbalgemeenten", meent Leon Deckers. "Een autocombi was niet onze inzet, maar het is een mooi begin."

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
496 stemmen