Volledig scherm
Schietpartij bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. © FPMB Erik Haverhals

Nabestaanden Linda reageren rustig op weerzien met John F. in Bredase rechtbank

BREDA - Voor het eerst sinds de dood van Linda van der Giessen zagen nabestaanden donderdag John F. weer, de man die bekent dat hij haar heeft doodgeschoten. De confrontatie in de zittingzaal van de rechtbank in Breda verliep bijzonder rustig. Ook de 38-jarige verdachte zelf maakte een rustige indruk.

Het was de derde zitting, maar de eerste keer dat F. in het openbaar voor de rechter verscheen. Sinds de vorige zitting in februari is hij geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. De conclusies van dat onderzoek zijn er nog niet. Justitie heeft het einddossier klaar en het was nu aan advocaat Jan-Hein Kuijpers om onderzoekswensen in te dienen.

De raadsman deed onder meer een verzoek om elf getuigen te horen. De rechtbank stemde in met drie getuigenverhoren. Het gaat om mensen die, voordat F. Linda in augustus doodschoot bij het Tweestedenziekenhuis in Waalwijk, de verdachte iets hebben horen zeggen wat daar betrekking op had. Soms hoorden ze dat rechtstreeks van hem zelf, soms indirect.

F. had een relatie met Linda. Het ging al langer niet goed tussen de twee, zodanig dat beiden aangifte tegen elkaar deden. De politie erkende naderhand dat ze de ernst van de bedreiging en stalking waarvan Linda aangifte deed, niet ernstig genoeg heeft ingeschat.

Poll

Triest voor de bouwers maar zeer terecht dat zoveel carnavalsoptochten zijn afgeblazen.

Triest voor de bouwers maar zeer terecht dat zoveel carnavalsoptochten zijn afgeblazen.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
1328 stemmen