Volledig scherm
© Archief BN DeStem

Naar Turkije of niet? Volop vragen bij de reisbureaus

BREDA/OOSTERHOUT - De reisbureaus in de regio hebben vandaag hun handen vol aan Turkije: klanten die dit weekend of begin volgende week vertrekken, klanten die ongerust zijn en vragen hebben over de toestand in het land en klanten die afgelopen vrijdagavond terugkeerden en de gevolgen van de staatsgreep meemaakten. Bezorgde klanten bij TUI in winkelcentrum Moerwijk (Hoge Vucht) in Breda.

Een woordvoerster verwees zaterdag voor verdere vragen naar het hoofdkantoor. "Wij mogen er hier verder niks over zeggen, dat is beleid."

Ook veel telefonisch verkeer in Oosterhout. "We zijn vanmorgen om 7.00 uur begonnen om te bellen met de klanten die de komende dagen vertrekken. Dat heeft topprioriteit", zegt teamleider Anniek van de Louw van de Brabantse vestigingen van reisbureau Disma en Beins.

Dit reisbureau informeert zijn klanten ook via Facebook. Er zijn mensen die niet meer naar Turkije willen. Een aantal touroperators geeft de gelegenheid de reis kosteloos om te boeken naar een andere bestemming. Voor Corendon geldt dat helaas niet, zegt Van de Louw. "We bespreken met de klanten welke mogelijkheden er voor hen zijn. Er zijn ook mensen die pas op 1 oktober vertrekken en die af willen zien van een trip naar Turkije. Van de Louw: "Het best is dan om snel bij ons langs te komen omdat de annuleringskosten nu nog relatief laag zijn."

Haar team belt de komende tijd ook met klanten die recent in Turkije waren en de coup meemaakten. Van de Louw: "Vragen hoe het met de mensen gaat die een vervelende reiservaring hadden door onrust en aanslagen in het buitenland. Dat hoort óók bij ons werk en helaas in toenemende mate."

"Wij gaan gewoon", zegt de Bredase Myriam van Ravels, die dinsdag met partner Ton naar Dalaman vliegt. Van daar uit gaat de trip naar het plaatsje Kalkan, waar een vriendin van het stel woont, ver weg van alle onlusten in Ankara en Istanbul. "Waar mijn vriendin woont, merk je niets van wat in die steden speelde, alleen wordt overal in de moskeeën en dus ook in Kalkan opgeroepen om de straat op te gaan en de democratie te verdedigen", zegt Van Ravels.

Ze heeft geen moment getwijfeld of ze zou gaan: "Ja, als afgelopen nacht de pleuris was uitgebroken in het hele land, dan kún je misschien niet eens gaan. Maar ik hoorde dat Transavia de vluchten op Turkije heeft hervat dus als het blijft zoals het nu is, dan gaan we."

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
577 stemmen