Volledig scherm
© Thinkstock

Na het ooievaarsbos krijgt Breda nu ook een geboortebos

BREDA - Breda krijgt een 'geboortebos'. Waar en wanneer is nog niet duidelijk, maar de gemeenteraad nam deze week een motie aan van Merijn Scheiffes (GroenLinks) om zo'n bos te creëren.

"Het idee is dat mensen bij de geboorte van hun kind of bij een andere bijzonder moment in hun leven, een boom kunnen planten. Daar kunnen ze dan regelmatig heen gaan als herinnering en het draagt er aan bij dat er meer bomen in de gemeente Breda komen", aldus Scheiffes.

Afhankelijk van waar het geboortebos komt, ontstaat er of een nieuw bos of een bestaand bos wordt vergroot door er een perceel bij de trekken. De gemeente Breda gaat nu samen met onder meer Staatsbosbeheer kijken waar het bos kan komen.

Het geboortebos lijkt enigszins op het Ooievaarsbos dat in het millenniumjaar 2000 is aangelegd bij Landgoed Wolfslaar. Daar is door de gemeente voor elke baby die dat jaar geboren is een boom geplant (3.500 Bredase baby's en 1.500 uit de regio). Er staan daar diverse soorten zoals linde, meidoorn, zoete kers, lijsterbes, haagbeuk en eik.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen