Volledig scherm
© Ron Magielse/Pix4Profs

Muzikale ode aan het nieuwe station Breda

BREDA - Wat de gerenommeerde Bredase drummer deelt met de achtjarige pianospeelster Licia Wu uit Breda? Ze staan donderdag, samen op het podium in het Bredase station. Dat nieuwe station wordt die dag tussen 15.30 en 16.00 uur feestelijk en officieel geopend.

Voor dat speciale moment wordt de ruimte even omgetoverd tot theater. De plantenbak boven de trappen wordt een podium, op de balkons er achter komen zangers te staan en op de luifel vertoont een acrobate haar kunsten.

Voor het openingsmoment componeerde de Bredase Nieuwe Veste- en Fontysdocent Erik Vlasblom, die onder meer werkte met Toon Hermans, Robert Long en Seth Gaaikema, een muziekstuk.

Dat wordt onder meer vertolkt door vijftien pianisten die in juli zijn geselecteerd tijdens een openbare auditie in de stationshal van Breda. Naast de klanken uit hun vijftien piano's, zijn er 26 zangers en zangeressen van de musicalopleiding van Fontys. De tekst die zij zingen is van de hand van cabaretier Jan Beuvink, winnaar van de Annie MG Schmidtprijs.

Verder werken niet alleen Chris Strik, maar ook Bredaas blazersensemble Breda Brass mee.

De spectaculaire muzikale ode aan het station vindt plaats aan de centrumzijde en is voor iedereen bij te wonen. Wie zich ter plaatse niet kan inhouden en behoefte voelt om mee wil zingen, kan dat doen. Het lied leent zich er voor.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen