Volledig scherm
Ron de Groot, naast zanger Frank Mortiers in de jaren zeventig.

Muzikale familie De Groot op veel fronten actief: ‘The Beatles werden door onze strot geduwd…’

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Er stond altijd muziek aan bij Ron de Groot thuis. Hij speelde vroeger (bas)gitaar en zong. Dat inspireert. Zijn twee zoons Bas en Rob zijn ook met succes muziek gaan maken.

Internetradio bij de nu 62-jarige Ron de Groot staat afgesteld op een zender die louter plaatjes van The Beatles draait. Mijn glas Trappist wordt geplaatst op een onderzetter met de beeltenis van de albumhoes van Revolver van The Beatles, en als pa met zijn beide zoons Bas (35) en Rob (32) op de foto gaat haalt hij trots een basgitaar zoals Paul McCartney die had tevoorschijn.

Bas: "Het zal je niet verbazen dat wij grootgebracht zijn met muziek van The Beatles. Die werd ons door de strot geduwd… ha, ha. Dat was niet zo erg hoor. Mijn eerste concert was op mijn twaalfde er een van Paul McCartney in Ahoy, Rob mocht een jaar later op zijn tiende met pa mee naar hem in Frankfurt. Weer een jaar later mochten we samen mee naar The Eagles in de Kuip.” 

De in Bergen op Zoom geboren en getogen Ron de Groot speelde destijds als 16-jarige zanger/bassist al rockmuziek in de band Virus. Later kwam hij bij Kees van Drimmelen in de countryrockband The Silver Eagle Express terecht, als zanger. De band won diverse wedstrijden, waaronder het Marlboro Country Music Festival in 1983. Ivo Niehe reikte de eerste prijs uit: een reis naar Nashville. De tour door Amerika bracht hen ook andere optredens, van New York, langs de oostkust, tot in Nashville.

Ron: "Ik fungeerde toen al als manager van de band, al schreef ik wel ook nog songs voor hen. Ik had het te druk met mijn bedrijf toen, de Doe-Shop, een doe-het- zelfzaak in de Lindebaan in Bergen op Zoom.”

Lees meer in BN DeStem 


Bas de Groot speelt met STOOT! op zondag 28 augustus vanaf 20.00 uur op festival Plein 7 Recover, Tongerloplein in Roosendaal. Info: www.basdegrootmusic.com

Rob de Groot speelt met Danny Vera op 13 oktober in Mezz in Breda en op 5 november in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Info: www.dannyvera.com

Volledig scherm
(vlnr) Bas, Ron en Rob.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
45'
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1011 stemmen