Volledig scherm
© Archieffoto BN DeStem

'Muziekverenigingen Steenbergen niet korten op subsidie'

STEENBERGEN - Antoon de Ridder vindt het prima dat de bezuinigingen op de zwembaden en buitensportaccomodaties niet doorgaan. Maar, zegt de voorzitter van Harmonie Volharding Dinteloord: „Waarom moeten wij dan wel gekort worden?” De Ridder heeft daarom contact gezocht met andere muziekverenigingen in de gemeente Steenbergen. „Ik wil een brief opstellen om de gemeente te vragen de bezuinigingen bij ons ook niet door te laten gaan.”

Die brief kan de gemeente voor 14 juli verwachten, dan vergadert de raad namelijk over het schrappen van de bezuinigingen. Die zijn volgens wethouder Cors Zijlmans niet nodig en onverantwoord. De sportverenigingen nog meer laten bezuinigen zou de clubs in nood brengen, heeft een bureau berekend.

In een korte verklaring schrijven de muziekverenigingen, Volharding en Amicitia uit Steenbergen, Semper Crescendo uit Nieuw-Vossemeer, St. Caecilia uit Kruisland en Volharding Dinteloord, onder de indruk te zijn van de bezuinigingen. Ze vragen zich af hoe ze goed cultureel muziekonderwijs voor jong en oud kunnen blijven aanbieden. ‘Het blijft subsidie geld verdelen, maar het gebeurt niet altijd op een manier die voor alle verenigingen, sport en cultuur, gelijk is’, schrijven ze.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
518 stemmen