Volledig scherm
Dream Village is een compleet dorp met elf podia waar zo'n tweehonderd acts te zien zijn. foto ron magielse/pix4profs

Muziekfestival Dream Village blijft maar groeien

BAVEL - Aan de rand van Bavel, waar eerder normaal gesproken niets anders dan weiland is, stond afgelopen weekend plots een volledig dorp. Een kleurrijk stadje, vol muziek en enthousiaste, dansgrage inwoners: Dream Village. Het driedaagse dancefestival met elf verschillende podia aan de Lage Aard in Bavel trok zo'n 18.000 bezoekers in totaal.

Tussen de stages door, waant de festivalganger zich echt in een dorpje. Zo is er een hoofdstraat ingericht inclusief bank, café (24/7 geopend voor de diehards) en een bioscoop. Wie zich nog even extra wil opfrissen of versieren, kan terecht in de make-upstudio, schminkhoek of bij het kraampje waar je zelf een bloemenkrans in elkaar mag knutselen.

Er is nog meer in Downtown, het bruisende centrum van Dream Village: een gamehall, een lounge en zelfs een wedding chapel, waar bezoekers met hun geliefden als bruidspaar op de foto kunnen. "Origineel hoor, al die extra's. Maar ik had liever wat extra bars gehad. Het duurt vrij lang voordat mijn glas opnieuw gevuld is", aldus de ietwat sceptische bezoeker Bram van Mook (27). "Maar ik ga zeker een rondje in het reuzenrad, dat kan ik dan weer niet laten."

Het is voor het eerst dat Dream Village op het 13 hectare grote weiland aan de rand van Bavel neerstrijkt, na zes eerdere edities in Dorst en Oosterhout.

Lees meer in BN DeStem van maandag 5 september 

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1066 stemmen