Volledig scherm
Een deel van het publiek in Dinteloord had al volop lol, nog voordat het havenfestival Muza officieel was begonnen. foto Tonny Presser/Pix4Profs

MUZA aan de Haven in Dinteloord: 'Lekker buiten, een verademing'

DINTELOORD - Terwijl de duisternis langzaam over het dorp trekt, worden de eerste woorden van A Ton of Love van rockband Editors richting de haven geschreeuwd. Hoewel de mannen van de Zundertse band Frontaal hun best doen, lijkt het gros van de bezoekers voor Muza aan de Dinteloordse Haven er vooral voor hun mede-dorpbewoners te zijn.

De vele kringetjes mensen, vaak met bier in de hand, kijken meer naar hun gesprekspartners dan naar het podium. Toch zijn er wel een paar fans die genieten van de muziek. "Wij zijn hier speciaal voor Frontaal gekomen", zegt de in Halsteren woonachtige Meike de Jongh. "Het is een goede band, ze hebben geweldige muziek en de zanger kan mooi zingen."

"En ze hebben een flink stuk energie!", vult partner Wilbert de Jongh aan. "Hoewel mijn ouders vroeger wel naar Muza zijn geweest, is dit voor mij de eerste keer." Meike: "Ze hebben hier een mooi podium, dus ik denk dat het wel leuk gaat worden."

Maar toch is het voornamelijk een feestje voor Dinteloorders, aldus Pieter Vlamings, voorzitter van stichting Muza. "Daarom willen we het zo gezellig en overzichtelijk mogelijk houden. Zo hebben we er dit jaar voor gezorgd dat mensen minder lang hoeven te wachten op hun bier en hebben we het ook wat feestelijker aangekleed."

"Vorig jaar was het geweldig, echt fantastisch!", zegt Dinteloorder Art Kroes. "Veel beter dan die tent die ze vroeger hadden op het Raadhuisplein. Wat later op de avond, als het wat warmer werd, droop het zweet van het plafond af, was net alsof het regende. Nu sta je lekker in de buitenlucht, een verademing."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1118 stemmen