Volledig scherm
'Petticoat' is theater van hoog niveau. Het maakt nieuwsgierig naar volgend jaar: door welke musical laat de BOV zich dan uitdagen? © Marcel Otterspeer / het fotoburo

Musical 'Petticoat' in de Maagd in Bergen op Zoom is nagenoeg perfect

BERGEN OP ZOOM - Wederom pakt Stichting BOV groots uit met een musicalproductie. Dit maal met 'Petticoat' van André Breedland op muziek van Henny Vrienten. Het is een typisch Nederlandse productie die speciaal voor Chantal Janzen geschreven is.

Voor het publiek, dat wordt meegenomen naar het eind van de jaren vijftig, valt een hoop te beleven: Winschoten wordt tegenover Amsterdam gezet, wat leidt tot tegenstellingen tussen het platteland en de stad, en het communisme staat tegenover het kapitalisme.

Homoseksualiteit, je ouders niet gehoorzamen, vreemdgaan en ongehuwd zwanger zijn, waren destijds zaken die verwerpelijk waren of doodgezwegen werden. Het Groningse dialect is zelfs aangeleerd door de spelers.

Spel, dans, muziek, zang worden uitgevoerd in een kunstzinnig decor van uitvergrote vrouwenbenen op hoge hakken. De speelscènes vinden plaats in een kleiner wisseldecor, dat opvalt door de strakke en kleurige vormgeving. Changementen worden in een hoog tempo uitgevoerd, het licht is professioneel, de geluidsweergave prima.

Nog te zien op 17, 18, 19 maart 2016, aanvang 20.00 uur en op 20 maart 2016, aanvang 14.30 uur.

Lees maandag meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom

Volledig scherm
De musical 'Petticout’ wordt uitgevoerd onder een paar mooie benen in theater De Maagd. © Edmund Messerschmidt

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
86 stemmen