Volledig scherm
Veldrijden © Thinkstock

MTB-tocht van De Grensrijders: Op de fiets door bos crossen

HOOGERHEIDE - Het wegseizoen zit er ook voor de meeste recreatieve wielrenners weer op. Veel wielrenners verruilen daarom de wegfiets voor de mountainbike.

Tot ver in maart is er elk weekend in de regio wel een mountainbiketocht. Tourclub De Grensrijders bijt het spits af.

Het is bijna een traditie geworden dat De Grensrijders uit Ossendrecht de eerste MTB-tocht van het seizoen houdt. De jaarlijkse MTB-tocht van De Grensrijders is zondag. Start en finish zijn bij zwembad Laco aan de Sportlaan in Hoogerheide.

De toertocht gaat door de uitgestrekte bosrijke omgeving van Ossendrecht, Calfven, Hoogerheide en Huijbergen. Het parcours is gevarieerd met een afwisseling van beklimmingen, single-tracks en technische bospaden.

90 procent van de route gaat over onverhard terrein. De deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden en dat zijn de kids-tour, 25, 35 of 45 kilometer. Starten kan van 08.30 tot 10.30 uur bij zwembad Laco waar het inschrijfbureau zit. Halverwege de tocht is een pauze met sportdrank, bananen en koeken. Na afloop kunnen fietsen afgespoten worden bij het zwembad. Douchen kan daar ook.

Inschrijven kost 3,50 euro. Michiel Nooij van De Grensrijders verwacht ruim duizend deelnemers aan de start. "We hebben ook jaren gehad met bijna vijftienhonderd deelnemers", weet hij.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen