Volledig scherm
Bekendmaking Bergse Vasttenavend motto. Op de foto: grootste boer (links) rijkt doos met beest uit aan boer Sjoerd Elsema (voorzitter technische commissie) © Tonny Presser / Pix4Profs

Motto van Bergse Vastenavend 2017: Da’s d’n aard van ’t beesje!

BERGEN OP ZOOM -De boeren van de Stichting Vastenavend moesten vanmiddag in het voormalig gebouw van het Kantongerecht aan de Stationsstraat eerst meedoen aan een bevolkingsonderzoek van Unesco voordat ze in café De Blauwe Vogel aan het Stationsplein de convocatie voor de viering van Ellef Ellef in ontvangst mochten nemen.

Het onderzoek was nodig omdat volgens Unesco de Bergse bevolking opvalt door tamelijk afwijkend gedrag. Elke boer werkte daar aan mee. Ze moesten onder meer vogelgeluiden maken en bokspringen om achter de ware aard van de boeren te komen. Imran Bokhi van Unesco kwam tot de conclusie dat aan het gedrag van de proefkonijnen geen touw vast te knopen was.

,,Dit feest is onbestaanbaar, onmenselijk”, zei hij en gaf dan ook zijn opdracht terug. Kees Theunisse, die nog tot 11 november Gròòtste Boer is, reageerde gevat door op te merken dat een Krab niet te voorspellen is en zeker niet met de vastenavend. Theunisse: ,,Witte waarom me n’ier zo goed vastenavend kenne n’ouwe? Da’s d’n aard van ’t beesje!”

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
27'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
905 stemmen