Volledig scherm
Moreno Hofland. © PHOTO_NEWS

Moreno Hofland is blij met zijn 'thuiskomst' in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een jaar geleden verhuisde Moreno Hofland naar Maarssen. Binnenkort keert hij terug naar ‘zijn’ Roosendaal, waar hij na een moeilijk jaar zijn draai weer hoopt te vinden. ‘Dat voelt toch beter’. Maandag is De Draai van de Kaai al zijn thuis.

Maarssen. Op zich niks mis mee, zegt Moreno Hofland als hij er zijn koffers pakt om de dag erop naar de Ronde van Denemarken te vliegen. „Je kunt hier goed trainen. Richting ‘t Gooi of de Utrechtse Heuvelrug. Maar toch voelde ik me hier nooit echt thuis.”

En dus keert de snelle man van Lotto-Jumbo binnenkort terug naar Roosendaal. „We hebben er een huis gekocht in de Waterstaat”, laat hij opgetogen weten. Vlakbij de Parklaan waar hij ooit zijn eerste dikkebandenrace reed. „Niet gewonnen trouwens. Ik heb nog nooit een koers gewonnen in Roosendaal. Wel in de buurt.”

'Wind tegen heen, wind in de rug tegen'
​Dat hij een jaar geleden naar Maarssen trok, had alles te maken met het werk van zijn vriendin Ivanka Dijkxhoorn, die als stewardess in de buurt van Schiphol moest wonen. Nu Eindhoven haar nieuwe standplaats is geworden, kan de opgeluchte Hofland met een gerust hart terugkeren naar Brabant. Terug naar zijn vaste Zeeuwse trainingsrondje. „Wind tegen heen, wind in de rug terug. In België train ik liever niet. De kant van Chaam op is wel leuk, maar als de zon niet schijnt, vind ik het er tussen de bomen allemaal te donker worden. Ik wil die somberheid juist niet opzoeken.”

Zeker het afgelopen voorjaar kon deze van nature opgewekte sportman dat niet gebruiken. „Ik moet toegeven dat ik in de eerste periode van het seizoen niet zo blijmoedig was als anders”, geeft hij eerlijk toe.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
121 stemmen