Volledig scherm

Moord Huijbergen: de vraag was wie het eerst de kogel zou krijgen

HUIJBERGEN - De liquidatie van Gintas Macionis maakt duidelijk dat in de hennephandel een mensenleven niet telt.


In december 2013 loopt de spanning tussen Gintas Macionis en Miloud B. torenhoog op. Vroeger deden ze zaken met elkaar in de wiet, nu staan ze elkaar naar het leven. Het is volgens bronnen een kwestie van ‘erop of eronder’. „De vraag was wie er het eerst zou gaan”, zegt iemand die de politiedossiers goed kent.

De zenuwenoorlog tussen de voormalige partners in crime bereikt een voorlopig hoogtepunt als Macionis peilzenders onder de auto van B. aanbrengt. Een Poolse vriend voert dit klusje uit. Macionis kan nu via zijn computer de gangen van zijn aartsrivaal rustig volgen. Zo komt hij erachter dat de Bergse hennephandelaar op een avond langs zijn woning aan de Groenendries in Huijbergen rijdt. Zijn vrouw en baby zijn op dat moment alleen thuis.
Macionis moet het ritje als een bedreiging hebben opgevat. Achteraf gezien misschien terecht, want het Openbaar Ministerie beschikt over aanwijzingen dat B. die avond de omgeving heeft verkend met de veronderstelde organisator van de moord op de Huijbergenaar.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
652 stemmen