Volledig scherm
Relaxte sfeer in het Wilhelminapark waar 64 mensen meedoen aan het eerste Mooie Boules. foto rené schotanus/pix4profs

Mooie Boules in Breda: Spelletje spelen met een biertje erbij

BREDA - De leidraad van het evenement Mooie Boules is het aloude jeu de boules, met toevoeging van lekker eten, drinken, een beetje muziek en vooral een relaxte sfeer zonder te veel poespas. De eerste editie met 64 deelnemers in het Wilhelminapark verliep gisteren precies zoals de organisatoren het graag wilden zien.

Mooie Boules komt overgewaaid uit Amsterdam. Jesse van der Meulen en vrienden organiseerden vier jaar geleden een spontaan toernooitje op het Museumplein.

Inmiddels heeft hij zes Mooie Boules in de hoofdstad georganiseerd en breidde hij het evenement uit naar Utrecht en Haarlem. Bredanaar in Amsterdam Thijs Tauw wilde het naar zijn Breda halen, Philip Mulié en Freek Haverman deden mee.

"Toen ik door het Wilhelminapark liep, wist ik het gelijk: dit is een prachtige plek voor Mooie Boules", schetst Mulié. "Het toch behoorlijk centraal gelegen park wordt zelden gebruikt voor evenementen."

Stichting Wilhelminapark reageerde direct enthousiast. "We willen hier niets commercieels, dit past daarom goed", vertelt Anne-Claire van Baarle, beheerder van het Visserskot in het park.

Amsterdammer Van der Meulen is enthousiast over de Bredase editie. "Er komt hier iets ander publiek, maar organisatorisch doen wij hetzelfde. Gewoon het spelletje spelen met een biertje erbij."

Lees maandag meer over Mooie Boules in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
145 stemmen