Volledig scherm
© Thinkstock

Mondriaan Fonds steunt samenwerking West-Brabantse musea

ETTEN-LEUR - Het Breda's museum, dertien streekmusea en een heemtuin uit West-Brabant willen intensiever samenwerken om zo het erfgoed van de streek beter zichtbaar te maken voor het publiek en ervoor te zorgen dat collecties behouden blijven. Een onderzoek naar de haalbaarheid wordt gedaan door streeknetwerk LandStad De Baronie en Erfgoed Brabant.

Ze krijgen daarvoor 6.200 euro subsidie van Het Mondriaan Fonds, een stimuleringsfonds dat projecten voor musea en andere erfgoedinstellingen ondersteunt. Zelf legt het streeknetwerk 5.000 euro bij.

De subsidie is een opsteker. Nu kan goed onderzocht wordenhoe de samenwerking het beste vgestalte kan krijgen. Advisuer Agnes Vugts inventariseert de komende maanden de huidige collecties van de diverse musea. De eerste resultaten worden eind dit jaar bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat de musea en de heemtuin meer samen gaan werken op het gebied van marketing en pr, maar ook op het terrein van beheer en presentatie van de collecties. Het streven is te komen tot één grote Baroniecollectie.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen