Volledig scherm
Een paar jaar geleden kreeg de molen nog een schilderbeurt. De gemeente wil van het onderhoud af. archieffoto BN DeStem

Molenstichting Huijbergen twijfelt over nut voortbestaan

HUIJBERGEN -  Het enthousiasme bij de leden van de Huijbergse Molenstichting is tanende. De stichting vindt dat de gemeente Woensdrecht veel te traag handelt bij het zoeken naar subsidies voor het onderhoud van de Huijbergse molen Johanna.

De gemeente Woensdrecht wil van het beheer en het onderhoud van de molen af en wil dit overdragen aan een stichting die in aanmerking kan komen voor diverse subsidies. Die zou dan zorg moeten dragen voor het onderhoud.

De Molenstichting wil zelf ook activiteiten rond de molen organiseren om de molen draaiende te houden. Theo Sanders, voorzitter van de Molenstichting en tevens voorzitter van het Dorpsplatform Huijbergen (DPH) vroeg dinsdagavond in de openbare vergadering van het DPH hoe ver de gemeente staat met het zoeken naar subsidies.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal reageerde schouderophalend. "Mijn collega Hans de Waal is druk bezig met het accommodatiebeleid waaronder ook het overdragen van de molen aan de stichting onder valt. Het overdragen van het beheer van de tennisparken door de tennisverenigingen heeft nu voorrang."

Sanders reageerde teleurgesteld. "We zijn al maanden bezig om een afspraak te maken met de gemeente over de voortgang van het molenplan maar we krijgen geen enkele reactie. Bij ons is het enthousiasme flink getemperd. Als het molenplan mislukt, heeft de gemeente dit aan zich zelf te danken", riep een boze Sanders.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van donderdag.

Poll

Ook al was de wedstrijd zaterdag moeizaam, dit Oranje kan ver komen op het EK.

Ook al was de wedstrijd zaterdag moeizaam, dit Oranje kan ver komen op het EK.

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
1113 stemmen