Volledig scherm
De Bijenkorf, waar momenteel sluitingsverkoop is, en op de achtergrond het inmiddels gesloten V&D-filiaal. © Joyce van Belkom/het fotoburo

Modewinkel Zara opent donderdag in oud Bijenkorfpand in Breda

BREDA - Zara opent donderdag 6 oktober de nieuwe winkel in het voormalige Bijenkorfpand in Breda.

De huidige zaak van de Spaanse modeketen aan de Eindstraat gaat per die datum dicht. Om 10 uur opent Zara de deuren, zonder daar al te veel ruchtbaarheid aan te geven. "We zijn gewoon heel happy om ons clientèle te mogen ontvangen in de nieuwe zaak", meldt een woordvoerster.

De nieuwe winkel telt drie verdiepingen met dames-, heren- en kinderkleding en heeft een oppervlak van ruim 3.000 vierkante meter. De achttien personeelsleden van het pand aan de Eindstraat verhuizen mee naar de Karrestraat, aangevuld met nieuwe krachten.

De Bijenkorf sloot op 20 maart de deuren. Al voor de sluiting was duidelijk dat Zara zich in het pand zou vestigen, tot genoegen van omliggende ondernemers. Het pand is iets langer dan een half jaar gesloten geweest.

Het duurt nog wel even voordat het gat van de V&D, naast de nieuwe Zara, is opgevuld. Hudson's Bay verwacht september 2017 open te gaan.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
47 stemmen