Volledig scherm
© rgbstock.com

Mo'Media verruilt Breda voor Rotterdam

BREDA - Mo'Media, de uitgever van onder meer de succesvolle 100%-reisgidsen, vertrekt uit Breda. Deze week is de verhuizing bezig. Mo'Media Uitgeverij gaat naar Het Schieblock in Rotterdam. Het bedrijf had circa tien jaar Breda als thuisbasis.

Hoewel directeur René Bego zegt dat Breda hem dierbaar is, is hij blij met de verhuizing naar Rotterdam. Hij zegt: "In Rotterdam zitten we midden in het dynamische leven van een grote stad. In een sfeer die gevoeliger is voor de tijdtrends. En dat is weer belangrijk voor het type gidsen dat wij maken."

Bovendien: "Zitten we in Rotterdam in een omgeving met veel jonge start-upondernemingen. Die bieden voor ons een kans op samenwerking en inspiratie."

Gebrek aan dynamiek
Mo'Media bevindt zich straks op steenworp afstand van het station. "We zien keer op keer de Thalys langsrijden vol internationale reizigers voor wie wij gidsen maken." Bego: "Breda is leuk. Maar de dynamiek waarin we nu terecht komen, ontbreekt."

Misschien was het anders uitgepakt als de beloofde treinverbinding met Antwerpen en dus een grotere internationalisering was gekomen. "Maar de belofte van Breda dat de stad de poort naar Europa is, is nooit waargemaakt. Er ligt een spoor naar Antwerpen, maar daar rijdt niet eens een trein. Dat helpt niet mee."

Mo'Media deelde de laatste jaren het pand met van de Bredase uitgeverij De Geus. Die is inmiddels vertrokken naar Amsterdam.

De twaalf kantoormedewerkers van Mo'Media verhuizen allemaal mee naar Rotterdam.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
693 stemmen