Volledig scherm

Misverstand om kaakchirurgie op Breda Airport

BOSSCHENHOOFD - De oprichting van 's lands eerste aeromedisch centrum voor de burgerluchtvaart dreigt in gevaar te komen nu de gemeente Halderberge een dwangsom van maximaal 50.000 euro heeft opgelegd aan de nieuwe praktijk voor kaakchirurgen op Airparc Seppe.

De initiatiefnemers Aeronautic Care, een dochteronderneming van zorginstelling Zeeland Care stelt dat een hardnekkig misverstand over deze praktijk verstrekkende gevolgen kan hebben voor het aeromedisch centrum. "Om praktische redenen is het aeromedisch centrum opgestart vanuit de onderneming Kaakchirurgie West-Brabant. Hierdoor is ten onrechte het beeld ontstaan dat het centrum zou gaan functioneren als regulier behandelcentrum voor kaakchirurgie."

Het centrum is inmiddels een paar maanden open. Handhavers van de gemeente Halderberge constateerden dat ook 'gewone' burgers in de behandelstoel terecht kwamen. En dat is in strijd met het bestemmingsplan van Airparc Seppe, waar alleen luchtvaartgerelateerde bedrijvigheid is toegestaan.

Directeur Charles Versluijs van Zeeland Care betreurt het dat de gemeente Halderberge op het verkeerde been is gezet. "Om een medisch centrum te mogen exploiteren worden er strikte eisen gesteld. Zorgverzekeraars, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en betrokken brancheorganisaties eisen een zeker behandelvolume om de continuïteit en kwaliteit van zorg, vakbekwaamheid en ervaring te garanderen. Dat kunnen we niet bij aanvang realiseren uit luchtgerelateerd zorg alleen. Het is onvermijdelijk dat met name in de aanloopfase van het aeromedisch centrum, een deel van de te behandelen cliënten uit het reguliere zorgaanbod afkomstig zal zijn. Dit doet niets af aan de opzet en de doelstelling van het aeromedisch centrum."

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen