Volledig scherm
Voor het fietsen laat een rennertje nog even de helm goed opzetten door papa. Liefst niet te strak. Foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Minder jeugddeelnemers aan wielerronde Gedempte Haven in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM -  De belangstelling voor de jeugdwielerronde van de Gedempte Haven viel gisteren tegen. Vooral de jeugdige talenten uit de regio latten het afweten. Wedstrijdsecretaris Jan de Neijs van Jeugdwielercomité de Gedempte Haven heeft daar zo snel geen verklaring voor.

De Neijs: "Er zijn slechts 133 deelnemers inclusief de dikkebandenrace, vorig jaar waren dat er nog 155. De meeste deelnemers komen van ver. Uit de buurt zijn het er minder."

Ook langs het parcours is minder druk en worden er signalen opgevangen dat het met het jeugdwielrennen in de Zuidwesthoek niet meer zo goed gaat. Verschillende rennertjes zouden zelfs van vereniging willen veranderen.

De Neijs zegt daar volgend jaar wat aan te willen doen: "Dan stop ik met werken en ben ik van plan de scholen te gaan bezoeken om het jeugdwielrennen te promoten. Over sponsoren hebben we gelukkig niets te klagen, daarvan zijn er weer een aantal bijgekomen."

Lees maandag meer over het jeugdwielrennen in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
70 stemmen