Volledig scherm

Miljoenenwinst Attero-deal gaat volledig aan Brabant voorbij

DEN BOSCH - De druiven zijn zuur op het provinciehuis in Den Bosch, nu blijkt dat een groep Chinese bedrijven afvalverwerker Attero wil kopen voor 1 miljard euro. Drie jaar geleden is het bedrijf verkocht voor 170 miljoen euro door de toenmalige eigenaren, waaronder de provincie Brabant en 116 gemeenten.

CDA-Statenlid Stijn Steenbakkers is verbaasd dat de Brabantse schatkist blijkbaar miljoenen euro's misloopt. "Het is bizar dat Attero na amper drie jaar met een prijsverschil van mogelijk miljoenen euro's wordt verkocht. Geld dat van Brabant had kunnen zijn en waarmee we goede dingen hadden kunnen doen", aldus Steenbakkers.

Daarom riep de christen-democraat gedeputeerde Bert Pauli op het matje. Maar die kon hem niet helpen. Om te beginnen is de verkoop van Attero nog niet officieel bekend gemaakt.

Pauli wil niet reageren op bronnen als persbureau Reuters en het Financieel Dagblad, waarin het nieuws werd gemeld. Maar al was dat wél het geval, dan nog had de provincie er niets aan kunnen doen. "Wij zijn op geen enkele manier partij", aldus de provinciebestuurder.

Pauli vindt overigens nog steeds dat er in 2013 'een uitstekende deal' is gesloten. De gedeputeerde is ook niet van plan om de verantwoordelijkheid voor het verlies van zo'n 770 miljoen euro in zijn eentje te dragen: "U, Provinciale Staten, bent namelijk óók uitvoerig betrokken geweest bij de verkoop van Attero."

Daar kon Steenbakkers niet veel tegen in brengen.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen