Volledig scherm
© ThinkStock

Miljoenenoverschot op zorg in Roosendaal, 'geef het terug aan de zorg voor betere kwaliteit'

ROOSENDAAL - Dat Roosendaal het overschot op de zorg deels aan andere zaken besteedt, is tegen het zere been van de Adviesraad Sociaal Domein in Roosendaal. Een onderzoek wordt gestart om na te gaan hoe de inwoners de geboden zorg ervaren.

De adviesraad geeft de gemeente namens de inwoners gevraagd en ongevraagd advies over de overheidstaken in de zorg die vorig jaar bij de gemeenten kwamen te liggen, zoals WMO en jeugdzorg.

Roosendaal hield aan het einde van 2015 ruim 5 miljoen euro over van deze zorgtaken, plus 2 miljoen als meevaller vanwege de verkoop van zwembad De Stok. Wethouder Toine Theunis wil daarvan 2,5 miljoen aan de zorg teruggeven.
Ook in andere zaken wordt flink geïnvesteerd, zoals sportaccommodaties. Ruim 7 ton verdwijnt in de algemene reserve.

Theunis meldde geen klachten te hebben gehoord over de kwaliteit van de zorg in Roosendaal. Dat zegt volgens de adviesraad niet dat deze klachten er niet zijn. „De gemeente geeft zichzelf hier wel erg makkelijk een ruime voldoende, waar een kritische houding meer op zijn plaats zou zijn”, zei lid van de adviesraad Jan Huige tegen de gemeenteraad van Roosendaal.

Lees het gehele verhaal dinsdag in BN DeStem

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
47 stemmen