Volledig scherm

Milieustraat in Breda ook op zondag open; afvalinzameling gaat op de schop

BREDA - Na de zomer gaat in Breda ook op zondag een milieustation open. Inwoners kunnen dan zeven dagen per week hun afval wegbrengen. Bekeken wordt nog welk station open gaat op zondag: dat aan het Spinveld of aan de Slingerweg.

"De ondernemingsraad moet er nog mee instemmen, maar we zijn in goed overleg en verwachten dat dat geen probleem is", zegt Petra van Breugel, hoofd Afvalservice in Breda.

In Breda gaat het komende anderhalf jaar veel veranderen op het gebied van afvalinzameling. Het doel is om veel meer afval gescheiden op te gaan halen. Het betekent onder meer dat de bekende bruine duobak gaat verdwijnen.

De transitie begint volgende week in het buitengebied (en in wijken met grote percelen). Mensen krijgen dan een brief waarin uitgelegd wordt dat ze vier containers krijgen: voor gft-afval, papier, plastic en restafval. Vanaf half juni worden de oude containers vervangen. Mensen kunnen wel aangeven of ze een alternatief willen, bijvoorbeeld een kleinere container of plastic zakken.

In de andere gebieden in Breda gaan de veranderingen in de loop van 2017 in. Daar krijgen mensen in principe drie containers (maar ook hier is maatwerk mogelijk). Restafval moeten ze vanaf dan naar centrale aanbiedplaatsen in de wijk brengen. Daartoe worden op 350 plaatsen in totaal 500 ondergrondse containers geplaatst.

Lees woensdag meer in BN DeStem over de nieuwe manier van afval inzamelen in Breda.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen