Volledig scherm
Europees motorcrosskampioen Mike Kras (r) krijgt felicitaties van wethouder de Waal, die als fervent fan van het motorcrossen, even op de motor van Kras mocht zitten. Foto peter van trijen/pix4profs

Mike Kras uit Putte Europees kampioen motorcross

PUTTE - De gemeente Woensdrecht had en heeft heel wat sportkampioenen maar een kampioen in de motorcross was er nog niet. Daar kwam afgelopen zondag verandering in toen Puttenaar Mike Kras Europees Kampioen werd in de klasse EMX300.

De Woensdrechtse sportwethouder Hans de Waal stond gisteravond te popelen om de kampioen in het zonnetje te zetten want de motorcross spreekt hem aan. "Ik heb vroeger ook nog tien jaar gecrost", vertelt De Waal fier tegen Mike Kras.

En of hij even op de motor plaats mag nemen. De Waal volgt de cross nog steeds en ook de carrière van Kras. Hij was tot en met 2014 profcrosser en grossierde in grote overwinningen kampioenschappen. Een ongeluk tijdens een cross maakte een abrupt einde aan zijn profloopbaan. Hij besloot op een iets lager niveau toch te blijven crossen.

Dat hij het EK binnen zou slepen had hij nooit verwacht. "Ik kamp nog steeds met een rugblessure en ik heb een fulltime baan waardoor crossen nu een hobby is geworden". Toch heeft hij een sponsor die hem in de gelegenheid stelt om de dure sport te blijven beoefenen.

Lees vrijdag meer over Mike Kras in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
788 stemmen