Volledig scherm
© Andrey Pavlov/Thinkstock

Mieren krioelen in Willemstraat Breda

Breda - Op de Willemsbrug bij het Valkenberg in Breda legt wethouder Alfred Arbouw (VVD) woensdagmiddag een stoeptegel met een afbeelding van een mier. Het is het begin van een enorm kunstwerk.

Over een lengte van tweehonderd meter komen in totaal achthonderd stoeptegels met een mier te liggen.

Allemaal lopen ze net een beetje een andere kant op. Samen vormen ze zo een krioelende mierenmassa die de weg tussen station en de Bredase binnenstad aflegt.

Daarmee staan de mieren symbool voor de massa's mensen die zich straks, wanneer het nieuwe station helemaal klaar is, een weg banen door de drukke, heringerichte Willemstraat richting stadshart. Bedenker van het kunstwerk is Florentijn Hofman. Die is er woensdag overigens niet zelf bij. Kan niet. Hij is in China in de oude stad Wuzhen. Daar is op dit moment een kunstfestival bezig, waarvoor Hofman een immense drijvende roze vis maakte.

Eigenlijk is dat een kunstwerk dat eerder wordt verwacht bij Hofman dan de Bredase mierenweg. Hofman maakte immers naam met uitvergrote, speelse kunstwerken.

Zo is hij vooral beroemd geworden met zijn 'Rubber Duck'. Een opblaasbare, gele badeend van 16,5 meter hoogte die onder meer dobberde in het water van Amsterdam, Maastricht, Osaka, Hong Kong, Peking, Sydney en Sao Paulo.

lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Zolang we allemaal ver weg op vakantie gaan, moeten we niet zeuren over de luchtvaart.

Zolang we allemaal ver weg op vakantie gaan, moeten we niet zeuren over de luchtvaart.

  • Eens (100%)
  • Oneens (0%)
9 stemmen

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3049 stemmen