Volledig scherm
ANP Kippa

Midzomerfeesten als vanouds in Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - Feestent en kramen staan 'gewoon' in het centrum van Bosschenhoofd, bouwplannen zijn immers tot het najaar uitgesteld.

Als alternatief houdt de organisatie Breda Airport ook in de toekomst achter de hand, maar voor nu is de stichting Midzomerfeesten blij dat jaarmarkt en feesttent gewoon in hartje Bosschenhoofd worden opgebouwd.

"Hoe dat volgend jaar zal zijn als Woonkwartier de bouwplannen in het dorpscentrum wel ten uitvoer brengt, zien we dan wel weer", zegt voorzitter John van den Boom, die menig extra uurtje in de voorbereiding van de Midzomerfeesten moest steken. Overleg met gemeente, woningcorporatie en het vliegveld was nodig om de 27-jarige traditie te continueren. Toen de nieuwbouw werd uitgesteld tot dit najaar, kon het oude draaiboek weer uit de kast getrokken worden. Van den Boom: "Feesttent en kramen verrijzen straks in de Pastoor van Breugelstraat en Majellahof op dezelfde plaats als voorgaande jaren."

Daar begint vanaf donderdag de kermis al, de dag erna komt is de populaire midsummer Friday Night-party in de tent en op zondag strijken ook de tachtig kraamhouders neer.

Twee activiteiten staan komende weekeinde niet op de rol. Voor de vlooienmarkt was te weinig animo en de organisatie van de Midsummerrun zag geen mogelijkheden haar stratenloop op het vliegveld te houden en was gebonden aan data in het regionale hardloopcircuit. Het atletiekevenement is daarom opgeschoven naar zondag 9 oktober. Van den Boom: "Maar de mensen van de Midsummerrun helpen ons nu mee en straks in oktober steken wij graag een handje toe."

Het gemis wordt ruimschoots gecompenseerd met een uitgebreid artiestenprogramma, waar in de voorverkoop al heel wat kaartjes van verkocht zijn. Vrijdagavond gaat het in de tent los met Sharon Doorson en de Snollebollekes.

Zaterdagavond staat het interactieve artiestenduo onder de naam 'Roept u maar Jan' garant voor elk verzoeknummer. "Je kunt het zo gek niet verzinnen of dit duo speelt het", jubelt Van den Boom. Hij is ook blij dat meidenband O'G3NE naar Bosschenhoofd komt.

Op zondag staat er weer een grote jaarmarkt in het centrum van Bosschenhoofd. Tussen 11.00 en 17:30 uur is het schuifelen tussen de kramen, kijken naar straatartiesten en levende standbeelden of snuffelen op de kindersnuffelmarkt. Ook motortrailer Alex van den Broek is na enkele jaren afwezigheid weer terug om demonstraties te geven.

De zondagmiddag in de feesttent wordt verzorgd door The Hot Dogs en ook Ferry de Lits treedt op. Dan is de toegang tot de tent gratis.

Kijkend naar de thermometer verwacht Van den Boom een echt 'midsummer-sfeertje'. "Als het te warm wordt, gooien we het tentzeil hier en daar open."

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen