Volledig scherm
Muziektempel Mezz. Archieffoto Ingrid Bertens

'Mezz kan ook zelf meebetalen aan uitbreiding'

BREDA - Als Mezz het voormalige café wil uitbreiden tot een volwaardige tweede zaal, kan het Bredase poppodium dat ook zelf voor een deel financieren.

Dat is de gedachte van een aantal partijen in de gemeenteraad. "Als je gelooft in je eigen plan, moet je ook bereid zijn daar zelf risico in te nemen", zegt Peter Bakker van GroenLinks desgevraagd.

Woensdag besprak een raadscommissie achter gesloten deuren een notitie over Mezz van het college. De geheime notitie gaat over de aanpassingen van het gebouw van Mezz. Het stuk werd in beslotenheid behandeld omdat er gedetailleerde bedragen in staan, waardoor een aanbesteding beïnvloed zou kunnen worden.

Duidelijk is wel dat het college in de begroting voor volgend jaar in principe 1,35 miljoen euro opgenomen heeft voor Mezz. Het poppodium heeft zelf berekend dat 2,5 miljoen euro nodig is voor alle gewenste veranderingen.

Met 1,35 miljoen euro, zo is ook duidelijk, kunnen vooral aanpassingen in het gebouw gedaan worden. Het gaat om zaken als ventilatie, sanitair en een andere inrichting van de grote zaal. Met dat bedrag kan niet het voormalige café worden uitgebreid. Met name dat is een grote kostenpost. Mezz wil die ruimte vergroten door het terras er bij te trekken. Er kunnen dan 200 mensen in die zaal.

Lees meer in BN DeStem van vrijdag

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
48 stemmen