Volledig scherm
© Thinkstock

Metterwoon: 'spelen' met huren in Passage van Roosendaal

ROOSENDAAL - Eigenaar Passage houdt huurniveau tegen het licht en vindt nieuwe ondernemers voor grote lege plek bij winkelentree aan Raadhuisstraat.

Winkelcentrum Passage via social media veel intensiever in de schijnwerpers zetten. Maar ook: zodanig 'spelen' met het huurniveau in de Passage dat zittende winkeliers blíjven zitten en nieuwe ondernemers worden aangetrokken. Dat zijn de speerpunten in een activiteitenplan dat Passage-eigenaar Metterwoon momenteel samen met de winkeliersvereniging uitwerkt.

Vastgoedpartij en winkeliers gaan eendrachtiger optrekken waarbij Peter Eggermond (hoofd beheer bedrijfsmatig vastgoed van Metterwoon) het 'vrij uniek' noemt dat het bedrijf genegen is om bestaande huurcontracten open te breken. "Dat is de laatste jaren al een paar keer gebeurd." Metterwoon ligt in Roosendaal geregeld publiekelijk onder vuur omdat de vastgoedpartij, ondanks groeiende leegstand in de Passage, niet zou willen tornen aan de 'hoge huren'.

Toine van den Broek van Metterwoon Roosendaal tekent daarbij aan dat de huren lang niet altijd doorslaggevend zijn bij de beslissing van een ondernemer om te vertrekken of te blijven. Hoe dan ook wil Eggermond af van een 'gevoel van onvrede' bij ondernemers waarbij het net zo belangrijk is om de naamsbekendheid van de Passage te vergroten. "Het is niet goed dat ze in Breda niet weten wat de Passage is."

Lees zaterdag meer in BN DeStem. 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
29 stemmen