Volledig scherm
De Waspikse Zündapp Club Eén Trapke organiseerde voor de derde keer een toertocht voor bromfietsen van 25 jaar en ouder. © Marcel Donks

Met ruim tweehonderd oude brommers door de Biesbosch

WASPIK - Menig museum zal er jaloers op zijn: zondag stonden ruim tweehonderd oude bromfietsen netjes in rijen opgesteld op het erf van hovenier Jan Mols aan de Benedenkerksraat in Waspik. De Waspikse Zündapp Club Eén Trapke organiseerde voor de derde keer een toertocht voor bromfietsen van 25 jaar en ouder.

Liefhebbers uit het hele land wisten zondagochtend de weg naar Waspik te vinden voor de derde toertocht van Eén Trapke. Voorafgaand aan de tocht van negentig kilometer aanschouwden de brommer-rijders elkaars brommers. Niet alleen bromfietsen van het merk Zündapp stonden netjes blinkend opgesteld, ook DKW, Kreidler en Puch waren goed vertegenwoordigd.

”We treffen het echt met het weer”, vertelt Wim de Goot. Hij stond met Corné Meijs in 1993 aan de basis van de Waspikse Zündapp Club. ”Vorig jaar waren er zo’n 120 deelnemers en daar waren we al erg blij mee. Nu gaan we de tweehonderd voorbij: een prachtig gezelschap met liefhebbers die allemaal enorm genieten van zulke dagen. Alleen maar blije gezichten vandaag.”

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
328 stemmen