Volledig scherm

Met hoeveel boten zijn Bredase singels vol?

BREDA - Nietsvermoedend met een (motor)bootje voorbij de Weerijssingel onder de Langendijk door het Bredase Zaartpark varen kan een nare aangelegenheid worden. Met behoorlijke regelmaat lopen pleziertochtjes behoorlijk vast op de aangelegde vistrappen.

Deze (stenen) verhogingen zijn bedoeld om vissen te helpen gemakkelijker stroomopwaarts te zwemmen naar hun paaigronden. Een onervaren schipper ziet de onder water liggende stenen gemakkelijk over het hoofd.

"Het komt weleens voor dat er een boot terugkeert met een beschadiging", aldus Bram Bul van Bootje Varen Breda. "Maar echt grote beschadigingen komen gelukkig maar zelden voor."

Het bedrijf waar Bul werkt verhuurt boten en sloepen aan groepen met- of zonder dat hierbij een schipper meevaart. "Mensen die graag zelf varen, krijgen een uitgebreide uitleg over de te varen routes en zaken waar ze op moeten letten."

De meest voorkomende problemen die Bul ziet, zijn visdraad of plastic zakken die zich rond de schroef vastdraaien. "Daar is niet altijd wat aan te doen."

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 23 augustus

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
774 stemmen