Volledig scherm
Voorlichtingsmiddag over veiligheid voor ouderen , bijeenkomst was in de Trapkes , in de pauze konden ze even acteren als brandweerman/vrouw en dat vonden ze maar wat leuk. foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs

'Met elkaar veilige leefomgeving maken'

SPRUNDEL - 'Mooi dat het er allemaal is, maar je moet het niet nodig hebben', was te horen na de infomiddag Veiligheid gisteren in De Trapkes in Sprundel. Medewerkers van de brandweer en de ambulancedienst hadden 65 senioren uit de gemeente uitgebreid verteld over hun werk. Daarbij werden attributen en op een scherm beelden getoond. Menigeen maakte bij het vertrek gebruik van de mogelijkheid om nog even een brandweerwagen van binnen en van buiten te bekijken.

Bij de opening verwelkomde dagvoorzitter Ans van Rijen burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. Die herinnerde eraan dat het nu de Week van de Veiligheid is. "Met elkaar moeten wij een veilige leefomgeving maken en houden'', aldus de burgemeester.

Volgens Ard Theune, adviseur risicobeheersing van de brandweer, is bestrijden van brand in wezen eenvoudig: "We moeten zorgen dat zuurstof, brandstof en vuur niet bij elkaar kunnen komen."

Maar hij vertelde hoe dat vaak verkeerd gaat en somde een reeks oorzaken van brand op. Van een vol pluizenfilter in een droger tot vet in een afzuigkap, van mengen van schoonmaakmiddelen tot een nest in de schoorsteen, enzovoort. "Niet alleen vuur kan dodelijk zijn, maar ook hete lucht en giftige stoffen die vrijkomen", vertelde de brandweerman. Hij hield dan ook een sterk pleidooi voor brandmelders.

Eric Borghouts van de Ambulancedienst trof een even aandachtig gehoor. "Interessant om eens te horen wat er allemaal gebeurt als je 112 belt'', merkte een toehoorder op.

Lees dinsdag meer in BN DeStem. 

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
525 stemmen