Volledig scherm
Directeur Ruud Swagemakers zet een rondrit langs de Woensdrechtse slagvelden van de Tweede Wereldoorlog op het programma van Reisclub De Brabantse Wal. "We doen een aantal ritten per jaar, het moet wel exclusief blijven." foto Tonny Presser/pix4profs

Met de bus naar Slag om Woensdrecht

OSSENDRECHT - Een rondrit per touringcar langs alle plekken die een rol speelden in de Slag om Woensdrecht. Het is het nieuwste onderdeel in het programma van Reisclub De Brabantse Wal, een onderdeel van taxi- en touringcarbedrijf De Scheldestroom.

Op donderdagmiddag 20 oktober wordt de rit wordt het eerst gereden, met militair historicus Johan van Doorn die onderweg als gids de nodige toelichting geeft.

Volgens directeur Ruud Swagemakers van Scheldestroom is de tocht langs de slagvelden een unieke rondrit. "Militair toerisme wordt steeds populairder. In deze regio was zoiets er nog niet. Terwijl het voor de oudere generatie, maar ook voor jongere doelgroepen, interessant is om te zien en te horen wat zich hier allemaal heeft afgespeeld."

Landelijk is er de Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT) die zich richt op het bevorderen van kennis over de Tweede Wereldoorlog bij een breed publiek. Juist voor die organisatie reed Swagemakers dit voorjaar een Battlefield Tour door de regio.

Bij die gelegenheid leerde hij ook historicus en auteur Johan van Doorn kennen. Van het een kwam het ander. Het is de bedoeling dat de tour door Woensdrecht een vast onderdeel van het reisaanbod wordt.

Swagemakers denkt aan een aantal ritten per jaar. "Het moet een exclusieve reis blijven."

Lees meer in BN DeStem van zaterdag 

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
294 stemmen