Volledig scherm

Met BN De Stem Club in hogere sferen, 'Ballonvaren in West-Brabant'

PROGRAMMA


Ontvangst bij Ad ballon met koffie of fris (afhankelijk van wanneer er gevaren wordt)
Ad Balloncap bij inchecken
Uitleg over de vaart door de piloot
Vervoer naar het opstijgveld
Gezamenlijk gereedmaken van de ballon
Groepsfoto voor vertrek
Ballonvaart van ongeveer een uur
Hapjes en drankje na de vaart ( ontbijtje bij de ochtendvaarten )
Prijs: € 149,95 p.p. (exclusief voor BN DeStem abonnees)

Heeft u ooit ons verspreidingsgebied of een specifiek deel ervan vanuit de lucht willen bekijken? Dit is uw kans. In samenwerking met Ad Ballon hebben we een speciaal arrangement met een ballonvaart georganiseerd voor deze zomer.

Eigenaar en naamgever Ad Haarhuis van Ad Ballon geldt als de pionier van de ballonvaart. “Een ballon heeft altijd iets magisch. Dat zo’n groot ding in de lucht blijft hangen!”, vertelt hij enthousiast. “En als je in de mand zit en naar beneden kijkt, is het net alsof je op een platform zit. Het is heel anders dan uit het raampje kijken in een vliegtuig. Het is alsof je gewichtloos zweeft.”

Hij maakte van zijn grote hobby zijn werk. “In het begin hielp ik mee bij de Engelse ballonvaarder Simon Faithfull, die in Wagenberg woonde. Hij leidde mij op. In 1975 heb ik mijn brevet gehaald. In 1983 ben ik mijn bedrijf begonnen. Nu hebben we vijf werknemers en dertig ballonnen. We zijn actief in heel Nederland en ook zijn we al in meer dan dertig andere landen geweest.”

Vloot
De onderneming is gevestigd in een groot bedrijfspand in Breda waar vluchten worden gepland. Ook is er onder meer een ontvangstruimte en een atelier waarin ballonnen worden gemaakt of hersteld. Daarnaast is er een grote loods waar de hele vloot van dertig ballonnen en toebehoren zijn opgeslagen.

Ad Ballon en zijn vriend en collega Henk Broeders hebben nog drie collega’s en ze leiden zelf ballonvaarders op. Ook zijn ze zelf keurmeesters. Haarhuis: “Veiligheid staat hier altijd voorop. We hebben een directe lijn met het KNMI over de weersomstandigheden en verwachtingen. Bij twijfel gaan we niet. We nemen geen risico’s.”

Weer
Voor BN DeStem Club heeft de ballonvaarder met zijn collega’s een prachtig programma samengesteld voor 149,95 euro per persoon. “We hebben een aantal data gepland, maar zijn natuurlijk afhankelijk van het weer. We ontvangen de mensen bij ons pand met koffie of fris. Dan krijgen de gasten allemaal een Ad Ballon-cap bij het inchecken.”

Na de uitleg over de vaart gaan de deelnemers naar het opstijgveld. “Daar maken we gezamenlijk de ballon gereed voor vertrek en maken we een groepsfoto”, zegt Haarhuis. “De tocht duurt ongeveer een uur. Naderhand zijn er hapjes en drankjes. Deze ballonvaart is echt meer dan een tochtje. De deelnemers kunnen echt een kijkje nemen achter de schermen.

We vertellen over onze werkwijze en over de achtergronden. Dat maakt deze ballonvaart echt bijzonder.”

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
29'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
905 stemmen