Volledig scherm
© Thinkstock

Messteker Roosendaal hangt zware straf boven het hoofd

ROOSENDAAL - Het is rond drie uur ’s nachts in café De Cleyne Cat in Roosendaal. Het is druk aan de bar en op de kleine dansvloer. De verdachte krijgt oogcontact met een meisje en spreekt haar aan. Maar dat is kennelijk zwaar tegen de zin van haar vriend. De verdachte zegt dat hij wordt geslagen en getrapt. Hij zakt door zijn knieën, haalt een mes uit zijn broekzak en steekt zijn belager in het been.

Daarna vlucht hij naar buiten. Maar daar staan het slachtoffer en zijn vrienden hem op te wachten. Het komt opnieuw tot een confrontatie. De 30-jarige verdachte steekt het slachtoffer weer, nu in zijn onderrug.

Het slachtoffer vraagt een enorme schadevergoeding voor misgelopen inkomsten, advocaatkosten en smartengeld. Alles bijeen bijna 33.000 euro. Voor de rechtbank wordt niet helder hoe exact de toedracht is geweest. De getuigenverklaringen zijn weinig eensluidend.

De verdachte houdt vol dat hij zowel binnen als buiten als eerste werd aangevallen. De officier van justitie heeft daar grote twijfels bij. Ze verwerpt het beroep op noodweer zoals zijn raadsman bepleit. De advocaat noemt de aangifte volstrekt onbetrouwbaar en meent dat het slachtoffer zijn vrienden heeft beïnvloed.

"Eenmaal buiten wilde hij verhaal halen. En niet mijn cliënt, die helemaal alleen was.” De officier vindt dat er tweemaal sprake is geweest van het toebrengen van potentieel dodelijk letsel. Ze zet daarom zwaar in met een eis van 3 jaar gevangenis, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Vonnis: 22 november.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
52 stemmen