Volledig scherm
Messerschmitt. © www.dwac.eu

Messerschmitt van meneer pastoor is te zien op Classic Cars & Planes Seppe

BOSSCHENHOOFD -  De aanleiding was vorig jaar duidelijk: Vliegend Museum Seppe bestond een kwart eeuw en pakte groots uit met verschillende evenementen. Eén daarvan, de Classic Cars & Aeroplanes, schreeuwde om een vervolg. En dat komt er: zaterdag 11 en zondag 12 juni wemelt het van de activiteiten op vliegveld Seppe.

Museumvoorzitter Jan Voeten zegt dat de insteek dezelfde is als vorig jaar: "We bieden een super uitje voor het hele gezin. Met vliegtuigen voor de kinderen, auto's voor de vader en moeder relaxed op een terrasje."

De belangstelling van deelnemende eigenaren van oude auto's en vliegtuigen is stukken groter dan bij de primeur. Voeten belooft nu al zo'n veertig kisten vanaf de Tiger Moth tweedekkers uit de jaren dertig tot moderne zelfbouwvliegtuigen. "Zaterdag komt een tableau van Wings to Victory van Midden Zeeland, met twee oorlogsvliegtuigen in D-Day kleuren, en een verhaal om aan het publiek te vertellen.

Hans Nordsiek, KLM-vlieger met een passie om de luchtvaart met het publiek te delen is er met zijn Boeing Stearman. Onze eigen Messerschmitt 109, geflankeerd door een Kubel auto uit 1942, uitgerust met bewapening en daar weer naast de Messerschmitt auto waar in de zestiger jaren meneer pastoor mee rond reed in Bosschenhoofd. Het is er allemaal." Nieuw is een culinair plein, waar Roosendaalse koks de bezoekers verrassen met een hapje en een glas wijn.

Ook nieuw is de car boot sale vanuit de klassieke auto en een klassieke auto markt. Seppe zelf laat zich ook nadrukkelijker zien. De Eerste Nederlandse Parachutisten Club en de Motor Glider Club 225 presenteren zich aan het publiek. Bij Breda Aviation worden rondvluchten aangeboden.

En zaterdagavond vliegt de Antonov 2 vanuit de Luchtmachtdagen in Leeuwarden naar Seppe om op zondag nostalgische rondvluchten te doen. Op zondag is er ook muziek met Nederlands oudste jazz orkest, the Old Victoria Jazz band. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn er ook opstapmogelijkheden voor een ballonvaart.

Voorts zijn er Le Mans racers, een parade van klassieke auto's en een toerrit door West-Brabant georganiseerd door Kiwanis Halderberge en de Oldtimer Vereniging. Voeten meldt trots dat 80 vrijwilligers beide dagen klaar staan.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
44 stemmen