Volledig scherm
Mencia-leerlingen legden burgemeester Paul Depla afgelopen vrijdag de plannen voor de China-reis voor. © Mencia de Mendoza

Mencia-leerlingen uit Breda naar China voor waterproject

BREDA - Zeven leerlingen van het Mencia de Mendoza Lyceum reizen deze maand naar China voor een culturele uitwisseling. Van 14 tot en met 24 oktober bezoeken ze onder meer de Shuren Middle School in Yangzhou, de zusterstad van Breda.

"Ze maken voor het eerst kennis met de Chinese cultuur”, legt schoolwoordvoerster Christine Segers uit. „Spannend natuurlijk voor de leerlingen, maar ook voor ons.”
Vorig jaar september bezocht burgemeester Paul Depla Yangzhou met een delegatie, waaronder Mencia-afdelingsleider Carsten Alt. Toen werden onder meer afspraken gemaakt over het bevorderen van de leerlingcontacten. Dat krijgt nu in de praktijk een gevolg.
De leerlingen verblijven bij gastgezinnen en doen naast de zusterstad ook Shanghai en Nanjing aan. Aangezien alle drie de steden aan het water liggen, houden de leerlingen zich bezig met een project waarin water centraal staat.
De leerlingen hebben in het kader van een Chinese dag les in onder meer Chinese kalligrafie gevolgd.
De bedoeling is dat later ook Chinese kinderen deze kant op komen.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
328 stemmen