Volledig scherm
© Thinkstock

Meisje voelt zich ‘smerig’ door toedoen van loverboy

BREDA - Officier van Justitie Ingeborg van Dorst eiste gisteren in de rechtbank in Breda dertig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, tegen de 33-jarige R.N. uit Schiedam. Hij zou vorig jaar een zestien- en een zeventienjarig meisje uit de buurt van Breda in de prostitutie hebben gedwongen in Rotterdam.

Een van de slachtoffers, een inmiddels achttienjarige vrouw, was aanwezig op de zitting en verklaarde zich ‘vies en smerig’ te voelen. Haar moeder las een verklaring van haar dochter voor. "Ik zal er altijd een wond aan overhouden."

R.N. was volgens de officier van april tot oktober 2015 de loverboy van de meisjes. Zij moesten betaalde seks hebben met klanten die de verdachte wierf met online advertenties.

N. vertelde de rechter dat een van de meisjes zelf contact met hem zocht toen ze hoorde dat hij een woning te huur had. Ze gaf aan dat ze in het huis mannen wilde ontvangen, maar volgens hem was niet hij de pooier.

De officier wil naast de celstraf ook dat de man onder toezicht van de reclassering wordt geplaatst. Advocaat Natacha Harlequin pleitte voor vrijspraak en wees de rechter op het politieonderzoek. Volgens haar was dat onzorgvuldig.

Uitspraak over twee weken.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
621 stemmen