Volledig scherm
De sloop bij Philips in Roosendaal © Archieffoto Marcel Otterspeer/het fotoburo

Megabedrijf naar Philipsterrein in Roosendaal

ROOSENDAAL - Roosendaal krijgt het grootste distributiecentrum in zuidelijk Nederland. Ontwikkelaar/belegger Logistics Capital Partners (LCP) heeft met Philips een deal gesloten voor aankoop van het 21 hectare grote fabrieksterrein op bedrijventerrein Majoppeveld langs de A58. Daar verrijst vanaf 2017 distributiereus 'Campus A58'.

Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens een gezamenlijke presentatie door LCP, Philips en de Roosendaalse wethouders Hans Verbraak en Toine Theunis. De komst van het megadistributiecentrum is economisch van groot belang, niet alleen voor Roosendaal, maar voor heel West-Brabant, aldus Verbraak (Economische Zaken).

Door de bedrijfssluitingen van Philip Morris in Bergen op Zoom, de Roosendaalse Philipsfabriek en Tetra Pak in Moerdijk heeft de regio flinke klappen moeten incasseren. De hoop en verwachting is dat het nieuwe distributiecentrum veel nieuwe banen oplevert.

LCP-topman Kristof Verstraeten liet zich dinsdag niet vastpinnen op aantallen, maar wees wel op de werkgelegenheidseffecten van het nieuwe distributiecentrum van kledingconcern Primark dat eveneens door LCP wordt gebouwd op het Roosendaalse bedrijfsterrein Borchwerf II. "Dat is goed voor 300 tot 450 arbeidsplaatsen. Het complex op het Philipsterrein wordt dubbel zo groot."

Vanwege zijn omvang is het Philipsterrein aantrekkelijk voor de hedendaagse logistiek die vraagt om steeds grotere percelen voor opslag en verdere distributie. "Zo'n grote site is in heel Nederland en België nauwelijks te vinden. Komt bij dat de ligging bij een kruispunt van snelwegen tussen Rotterdam en Antwerpen gunstig is", aldus Verstraeten. Tel daarbij het beschikbare arbeidspotentieel in West-Brabant en de keuze voor Roosendaal is vereklaard. "Ook vanuit Bergen op Zoom en Moerdijk is Roosendaal goed aan te rijden", wist de LCP-directeur.

Huidig grondeigenaar Philips verwacht het terrein eind dit jaar bouwrijp te kunnen opleveren. De bouw van 'Campus' A58' kan vervolgens vanaf 2017 beginnen. Philips sloot begin dit jaar de fabriek.

Lees veel meer hierover woensdag in BN DeStem.

Volledig scherm
Megabedrijf naar Philipsterrein in Roosendaal

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
781 stemmen