Volledig scherm
Geen last van buren. Aan de Conradweg op bedrijventerrein Noordland heeft Markiezaat Container Terminal alle ruimte om lege containers te stallen, het nieuwe terrein is bijna net zo groot als een voetbalveld. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Mega-opslag van lege containers in Bergen op Zoom om overlast voor omwonenden te beperken

BERGEN OP ZOOM - Om overlast voor bewoners van Halsterseweg en omgeving te beperken heeft de Markiezaat Container Terminal aan de Conradweg op bedrijventerrein Noordland voor 2,3 miljoen euro een tijdelijk terrein aangelegd voor de opslag van vooral lege containers.

De eerste containers zijn er al heen gebracht. „We kunnen hier maximaal 500 containers kwijt, maar we beginnen voorlopig met zo’n 300 a 350”, legt Richard Klaassen van MCT uit.

Daardoor staan er minder lege containers op de terminal aan de Vierlinghweg. Daar is het zo overvol dat medewerkers van MCT worstelen met de ruimte. Het betekent ook dat stelselmatig lege containers moeten worden verplaatst. En dat geeft lawaai. Dat moet nu verminderen. „We hebben omwonenden geïnformeerd over wat we doen”, zegt Klaassen.

Die omwonenden, bewoners van de Halsterseweg, trokken vorig jaar aan bel omdat volgens hen de geluidsoverlast van de MCT de spuigaten uitliep. Na hun klachten volgden maatregelen, zoals extra dempingsmateriaal op de reachstackers, de machines die de containers verplaatsen. Daardoor landen de containers ‘zachter’. Het bedrijf beloofde ook meteen de lege containers weg te halen en op Noordland te zetten. Maar dat duurde veel langer dan verwacht. „Dat heeft met de vergunningen te maken, maar ook met het feit dat we nauwkeurig moesten bekijken wat voor terrein we wilden, we zijn heel lang aan het puzzelen geweest ”, aldus Klaassen. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
89 stemmen