Volledig scherm
© Koen Suyk/ANP

Meeste kantoorleegstand van West-Brabant in Gilze en Rijen

GILZE EN RIJEN - Van alle kantoorpanden in West-Brabant staat in Gilze en Rijen het meest leeg. Zo'n 29,8 procent van het kantooroppervlak in de gemeente wordt niet gebruikt, blijkt uit cijfers van Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en vastgoedanalist Rudolf Bak.

Ondanks een lichte daling is de kantoorleegstand in Nederland nog steeds onverminderd hoog. Op 1 januari van dit jaar stond 17,4 procent van het kantooroppervlak leeg, in 2015 was dit 17,6 procent.

Sinds het begin van de economische crisis in 2008 is de leegstand toegenomen van 10,3 tot 17,4 procent van het kantooroppervlak en aan die leegstand lijkt niet snel een einde te komen. In de afgelopen tien tot vijftien jaar zijn er structureel meer vierkante meters bijgebouwd, maar bleef het aantal onttrekkingen, gesloopte of omgebouwde kantoren laag.

Daarnaast neemt het aantal vierkante meters per werkende af doordat veel bedrijven en organisaties overgaan op meer flexibele vormen van werken ('het nieuwe werken'). Dit zorgt voor een structureel overschot van kantoormeters.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
332 stemmen