Volledig scherm
© Thinkstock

Meer tijd voor woonwagenkamp aan Brombeer in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Omwonenden blijven zich verzetten tegen de komst van een woonwagenkampje op voormalig sportpark De Brombeer aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom. Dat noopt wethouder Patrick van der Velden ertoe om meer tijd uit te trekken voor gesprekken. Daardoor schuift een besluit over de komst van dit kampje op in de tijd.

Van der Velden denkt in oktober wel het tweede nieuwe kampje aan Langs de Linie door de gemeenteraad te loodsen, maar nog niet de locatie Brombeer. Tegen het kampje aan Langs de Linie is geen verzet.

"Hij wil in gesprek blijven met de bewoners", zegt zijn woordvoerder Erwin Stander. Van der Velden heeft eerder aangegeven te willen kijken of hij enigszins met de plek kan 'schuiven'. Nu is dat nieuwe kampje langs de Antwerpsestraatweg gedacht, pal naast de bestaande bebouwing. Maar het terrein biedt volop ruimte om het kampje elders te realiseren.

"Je weet dat bij zo'n locatiekeuze weerstand komt", zegt Stander. Toch kwam juist deze plek als beste uit de bus bij de beoordeling (zie zaterdag in deze krant). Het kreeg nipt de voorkeur boven een locatie aan de Schaepmanlaan.

Peter van den Bergh, woordvoerders namens bezorgde omwonenden aan de Merijntje Gijzenlaan, trekt die beoordeling in twijfel. De omwonenden hebben hier op 14 oktober een overleg over met wethouders Van der Velden en Arjan van der Weegen. Volgens Van den Bergh zijn de twee locaties aan de Antwerpsestraat bij de vergelijkingen door elkaar gehaald.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
280 stemmen