Volledig scherm
2014: bewoners tekenen protest aan tegen bloembakken van de Commerce. foto Robert van den Berge

Meer tijd voor gesprek terrassen op de Markt in Kruisland

KRUISLAND - De gemeente Steenbergen en familie Gielen krijgen meer tijd voor de gesprekken over de terrassen op de Markt in Kruisland. De familie Gielen voert bij de Raad van State een zaak tegen het nieuwe paraplubestemmingsplan van de gemeente Steenbergen waarin terrassen zijn toegestaan op openbare plaatsen in alle kernen.

In het paraplubestemmingsplan is geen begrenzing van deze terrassen opgenomen. De bezwaarmakers zijn niet tegen een terras of evenementen op de Markt in Kruisland, maar wél tegen het gegeven dat het terras bijna tot aan hun huis komt. Zij geven aan dat dit geluidsoverlast veroorzaakt en een inbreuk op hun privacy is.

In een voorlopige uitspraak eerder dit jaar stelde de Raad van State het paraplubestemmingsplan buiten werking, met als gevolg dat Edwin Maas van De Commerce geen terras op de Markt mocht zetten en moest uitwijken naar de ruimte naast en achter zijn zaak.

Tijdens de bodemzaak eind juni vroeg de Raad van State de partijen om er in zes weken met elkaar uit te komen voordat er een uitspraak werd gedaan. "Die periode is verlengd, omdat we het gezamenlijk voornemen van mediation hebben", vertelt Gilbert Lelyvelt van de gemeente Steenbergen. "Op dit moment worden nog steeds gesprekken gevoerd."

Hoewel het bestemmingsplan een zaak is tussen de gemeente en bezwaarmaker, is ook Edwin Maas van De Commerce bij de gesprekken betrokken.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen