Volledig scherm

Meer en langere storingen op het spoor in West-Brabant

ETTEN-LEUR - Het aantal storing op het spoor is het afgelopen jaar in de meeste plaatsen van West-Brabant toegenomen. Ook duurde de storingen langer en daarin gaat de regio in tegen de landelijke trend. Dat blijkt uit een analyse van de cijfers van Rijdendetreinen.nl 

In Breda waren er in 2015 bijna 80 treinstoringen meer dan een jaar eerder. De storingen duurden met 149 minuten gemiddeld ook iets langer, een stijging van 8 minuten ten opzichte van het jaar ervoor. Ook op de stations van Zevenbergen, Gilze-Rijen, Lage Zwaluwe werden er meer storingen gemeld en duurden deze langer dan in 2014.

Positieve uitschieter
De plaatsen in het westen van de regio deden het iets beter. Daar nam het aantal storingen minder hard toe, al kon de duur wel flink oplopen. In Oudenbosch duurden de storingen gemiddeld bijna een uur langer. Bergen op Zoom vormde de enige positieve uitschieter. Daar nam het aantal storingen iets af en waren de storingen over de gehele linie 40 minuten korter.

Reactie Prorail
Volgens René Vegter, woordvoerder van Prorail is het niet direct te zeggen waarom de storingen, in tegenstelling tot de rest van het land, langer duren: "Om een oorzaak aan te wijzen is een grondige analyse nodig. Storingen kunnen verschillende oorzaken hebben, technische problemen kan daar een van zijn. Er kan ook hinder ontstaan door defecte treinen, waar de vervoerder verantwoordelijk voor is. Daarnaast spelen externe factoren als ongelukken en koperdiefstal een grote rol."  

Prorail houdt zelf de storingen ook bij, maar meet daarbij op andere manier dan Rijdendetreinen.nl: "Als er bijvoorbeeld op één plek werkzaamheden zijn, dan zijn er noteren we dat als één storing. Die storing kan dan wel gevolgen hebben voor meerdere trajecten. De website meldt dan voor elk baanvak de storing, wat ook in overeenstemming is met de belevenis van de reiziger".   

Poll

Er moet een maximum komen voor het aantal arbeidsmigranten in Nederland

Er moet een maximum komen voor het aantal arbeidsmigranten in Nederland

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
1306 stemmen