Volledig scherm

Meer acties met promotievrijwilligers voor Serious Request in Breda

BREDA - Koekjes bakken, sponsorloop houden, klusjes doen; ieder jaar zetten mensen zich massaal in voor het goede doel tijdens 3FM Serious Request in Breda. Om nog meer mensen te motiveren in actie te komen zet het Rode Kruis dit jaar weer promotievrijwilligers in.

Diana Wijnen (39) uit Tilburg, Dunja van der Meer (41) uit Breda en Evelien Vreeburg (21) uit Rijsbergen zijn alle drie promotievrijwilligers, die tijdens 3FM Serious Request worden ingezet.

Voor Wijnen is het haar derde jaar dat ze dit vrijwilligerswerk doet: "Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk en zag dit voorbij komen bij het Rode Kruis. Ik volgde Serious Request altijd al op radio en televisie omdat ik het een leuk en vooral goed evenement vind. Het is mooi dat ik daar nu aan bij kan dragen."

Vreeburg is fulltime vrijwilligster voor het Rode Kruis en helpt dit jaar voor het eerst mee als promotievrijwilliger: "Ik wil graag zo veel mogelijk mensen helpen. Toen iemand mij over dit werk vertelde dacht ik gelijk: hier wil ik mij ook voor inzetten."

Als promotievrijwilligers gaan ze langs bij scholen en bedrijven om daar de mensen enthousiast te maken om acties te starten voor Serious Request. Ze merken dat hun gastcolleges werken.

"Je ziet het enthousiasme echt groeien tijdens de presentaties", zegt Van der Meer.

Vrijwilligers

Het Rode Kruis is voor dit jaar nog op zoek naar promotievrijwilligers. Iedereen boven de twintig kan zich opgeven. Van der Meer: "Helpen tijdens 3FM Serious Request is heel leuk, als je er eenmaal aan begonnen bent, wil je niet meer stoppen."

Het Rode Kruis houdt donderdag 22 december een 'Serious Swimming', in Zwembad de Wisselaar in Breda. Van 16.00 tot en met 22.00 uur zullen er zoveel mogelijk baantjes gezwommen worden om geld op te halen voor het goede doel.

Meer info: 3FM@redcross.nl

Lees donderdag veel meer in BN DeStem

 1. Plan om Satudarah te verbieden 'is stemmingmakerij', zegt advocaat Brabantse leden

  Plan om Satudarah te verbieden 'is stem­ming­ma­ke­rij', zegt advocaat Brabantse leden

  BREDA – Het plan van het Openbaar Ministerie om motorclub Satudarah definitief in Nederland uit te bannen, valt onder het kopje ‘stemmingmakerij’. Dat is de reactie van Michael Ruperti, advocaat van enkele Brabantse members van Satudarah. Volgens de raadsman gaat justitie veel te ver met haar plannen. ,,Het is nogal wat om een motorclub aan te merken als een gestructureerde, criminele organisatie.”
 2. Kind van twee bekeurd voor wildplassen: 140 euro

  Kind van twee bekeurd voor wildplassen: €140

  UDEN - Hennie van der Elst uit Uden is woedend. Rond het middaguur stond hij met zijn tweejarige kleinzoon Mattias buiten de Plus supermarkt in Uden-zuid te wachten op zijn vrouw, die boodschappen aan het doen was. Mattias moest plots nodig plassen. Ophouden was geen optie. Dus opa zette hem tegen de gevel van de naastgelegen bakkerij en liet hem plassen. Dat werd opgemerkt door een politieagent die een bekeuring van 140 euro uitschreef voor wildplassen. 

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
20:45
FeyenoordFEY
away logo

poll

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
696 stemmen