Volledig scherm

Meer acties met promotievrijwilligers voor Serious Request in Breda

BREDA - Koekjes bakken, sponsorloop houden, klusjes doen; ieder jaar zetten mensen zich massaal in voor het goede doel tijdens 3FM Serious Request in Breda. Om nog meer mensen te motiveren in actie te komen zet het Rode Kruis dit jaar weer promotievrijwilligers in.

Diana Wijnen (39) uit Tilburg, Dunja van der Meer (41) uit Breda en Evelien Vreeburg (21) uit Rijsbergen zijn alle drie promotievrijwilligers, die tijdens 3FM Serious Request worden ingezet.

Voor Wijnen is het haar derde jaar dat ze dit vrijwilligerswerk doet: "Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk en zag dit voorbij komen bij het Rode Kruis. Ik volgde Serious Request altijd al op radio en televisie omdat ik het een leuk en vooral goed evenement vind. Het is mooi dat ik daar nu aan bij kan dragen."

Vreeburg is fulltime vrijwilligster voor het Rode Kruis en helpt dit jaar voor het eerst mee als promotievrijwilliger: "Ik wil graag zo veel mogelijk mensen helpen. Toen iemand mij over dit werk vertelde dacht ik gelijk: hier wil ik mij ook voor inzetten."

Als promotievrijwilligers gaan ze langs bij scholen en bedrijven om daar de mensen enthousiast te maken om acties te starten voor Serious Request. Ze merken dat hun gastcolleges werken.

"Je ziet het enthousiasme echt groeien tijdens de presentaties", zegt Van der Meer.

Vrijwilligers

Het Rode Kruis is voor dit jaar nog op zoek naar promotievrijwilligers. Iedereen boven de twintig kan zich opgeven. Van der Meer: "Helpen tijdens 3FM Serious Request is heel leuk, als je er eenmaal aan begonnen bent, wil je niet meer stoppen."

Het Rode Kruis houdt donderdag 22 december een 'Serious Swimming', in Zwembad de Wisselaar in Breda. Van 16.00 tot en met 22.00 uur zullen er zoveel mogelijk baantjes gezwommen worden om geld op te halen voor het goede doel.

Meer info: 3FM@redcross.nl

Lees donderdag veel meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
449 stemmen